Üzümlü Dilim Kek Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

6 Haziran 2013 Perşembe

Üzümlü Dilim Kek Tarifi

Üzüm ve kek ayrılmaz ikili değilmi işte size üzümlü dilim kek tarifi ile merhaba demek istiyroum bugün.
Malzemeler :


  • 5 adet yumurta

  • 150 gr. un

  • 150 gr. ur, şekeri

  • 100 gr. çekirdek veya kuş üzümü

  • Biraz limon kabuğu rendesi

  • Bir paket vanilya.
Üzümlü Kek Tarifi:
Yumurta bir tencereye kırılır. Üzerine şeker konarak çok hafif ateş üzerinde telle çırpılır. Biraz vurulduktan sonra ateşten alınarak yeniden çırpılmağa devam edilir. Yoğurt kıvamına gelince içine, ayıklanmış ve unlanmış üzümler, elenmiş ur, limon kabuğu rendesi vanilya ilâve edilir. Hep beraber yavaş yavaş karıştırılır. Yağlanmış ve Unlanmış kek kalıbına dökülür. Hafif hareketli fırında ve fırının kapağı açılmadan bir saat müddetle pişirilir. Fırın­dan çıkarılır. Ters çevrilir. Üzerine pudra şekeri ekilir. Ke­narları düzeltilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages