Şehriyeli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır
Herkesin kolay olarak bildiği fakat yaparken dikkat edilmesiği takdirde pilavımızın kıvamının güzel olmaması moralinizi bozabilir. Pilav yaparken en önemlisi pirincinizi güzelce yıkamak ve içerisinde beyaz suyun tamamen gidince kadar yıkamak. Kullanacağımız şehriyeyi güzelce kızartmak harika bir pilav yaparken en önemli püf nokta diyebilirim.
Şehriyeli pilav Malzemeler :
3 Su Bardağı Pirinç
1 Tauk suyu veya Et suyu
Yarım bardak (ben bardağı tam dolu olarak daha çok tercih ediyorum )
Tuz ve su
Şehriyeli pilav Yapılışı :
Öncelikle tenceremizin içerisine biraz sıvı yagımızı ilave edip üzerine tel şehriyemizi ilave ettikten sonra açık kahve rengi oluncaya kadar pişiriyoruz. Üzerine daha sonra pirincimizi ilave edip ikisini birlikte 3 - 4 dakika kadarda bu şeklide pişiriyoruz. Ardından 3 Bardak Pirinçin üzerine 7 bardak su ilave ediyoruz.( Pirinci çeşitlerine göre değişir Bire İki olarakda ilave edebilirsiniz) Daha sonra Ilık olrak ilave edilen suyumuz hafif kaynamaya başlayınca içerisine Tavuk suyumuzu ekleyip iyice eritip kapagımızı kapatıyoruz ve suyunu tamamen çekince artık pilavımız hazır.
Afiyet Olsun.
Şehriyeli Pilav tarifi, online Şehriyeli Pilav nasıl yapılır, Şehriyeli pilav nelere dikkat etmeliyim Şehriyeli pilav ne güzel pilav nasıl yapılır Şehriyeli pilav neler koymalıyım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder