Peynir ağırlıklı olduğu için tuz ve süt koymamayı düşündüm. Peynirler yağlı olabilir diye yağ koymayacaktım, ama yine de az bir şey olabilir dedim. Doğru karar olduğunu gördüm, yedikten sonra...
MALZEMELERİ:
3 adet yumurta
250 gram un
185 gram ricotta peynir
150 gram mascarpone peynir
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
50 gram beyaz peynir
50 gram zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
10 adet kırmızı biberli yeşil zeytin
10 adet siyah zeytin(çekirdekleri çıkarılmış)
1 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 çay kaşığı kuru reyhan
YAPILIŞI:
1- Yumurtaları 5 dakika çırpalım. Mascarpone ve ricotta peynirini ekleyip 4 dakika daha çırpalım.
2- Zeytinyağını ekleyelim, 2 dakika çırpmaya devam edelim.
3- Un ve kabartma tozunu karıştırıp karışıma ekleyelim.
4- Tahta bir kaşıkla, un kayboluncaya kadar çok az karıştıralım.
5- Rendelenmiş kaşar, çatalla ezdiğimiz beyaz peynir, zeytinler ve baharatları ekleyelim.
6- Kek kalıbını yağlayıp, karışımı boşaltalım ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder