Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

9 Haziran 2013 Pazar

Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır

Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır

Yaklaşan yaz mevsimi dolayısıyla hem yapımı kolay olan hemce bütçemizi üzmeyecek olan herkesce de beyenilen pratik bir yemek olan Patlıcan Yemeği kısıtlı zaman içinde yapımı en kolay yemeklerden birtanesi olarak göze çarpıyor.


Patlıcan Yemeği Malzemeler :
  • Bir kilo ortaboy Patlıcan
  • 4 - 5 adet ortaboy Sivribiber
  • 1 Adet Kuru Sogan
  • Dört adet Domates
  • İsteyenler Sarmısak koyabilir 5 - 6 diş 
  • Tuz
  • Eger varsa Zeytinyağı yoksa bir Su bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Yemek kaşıgı domates salçası


 Patlıcan Yemeği Yapılışı :
Öncelikle malzemelerimizi güzelce yıkıyoruz daha sonra patlıcanlarımızı dört parçaya ayırdıktan sonra kuşbaşı olacak şeklide dogruyoruz. Aynı şekilde soganımızı ve biberimizide dogruyoruz. Öncelikle  Biber ve soganımızı tenceremize yag ile birlikte ilave ediyoruz. Hafif pembeleşinceye kadar pişirdikten sonra üzerine patlıcanlarımızı ilave edip patlıcanlarımızında 3 - 4 dakika pişiriyoruz daha sonra üzerine domateslerimizi salçamızı ialve ettikten sonra üzerine bir bardak su ilave ediyoruz ve tenceremizin kapağını kapatıyoruz. Patlıcanlarımız kendini saldıklarında yemeğimiz pimiş demektir.
Afyet Olsun



Patlıcan Yemeği Tarifi yapımı, Patlıcan Yemeği Tarifi online yemekler, Patlıcan Yemeği Tarifi pratik yemek yapılışı, Patlıcan Yemeği Tarifi en iyi yemekler, Patlıcan Yemeği nasıl yapılır, Patlıcan Yemeği kolay yapımı,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here