Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

9 Haziran 2013 Pazar

Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır

Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır
Yaklaşan Yaz Mevsimiyle birlikte Taze olarak sofralarımıza gelecek olan patlıcan ile türlü türlü yemekler yapmak sizlerin elinizde ve ayrıca sitemizi hergun takip ettiğinizde hergun farklı bir lezzetle sizlerle olacagız. Patlıcan Kebabı eger yakınlarınızda odun fırını varsa yapılabilecek ve yapıldıgında tadına doyum olmayacak bir yemek olacagından emin olabilrisiniz.

Patlıcan Kebabı Malzemeler: 

  •  6 Adet Uzun fazla ince olmayan patlıcan
  • 2 adet kuru sogan
  • yaklaşık yarım kilo kadar az yaglı kıyma
  • yeşil nane az miktarda
  • tuz
  • sıvı yag
  • 2 adet yeşilbiber
  • 1 Yemek kaşıgı kadar domates salçası ve az miktarda da biber salçası

 Patlıcan Kebabı Yapılışı:

Öncelikle patlıcanlarımızı güzelce yıkadıktan sonra onları 2 parmak kadar tekerlek şeklinde kesiyoruz ve daha sonra soagnlarımızı kıyabildiğimiz kadar ufak dogruyoruz ve nanemizi yeşilbiberlerimizide aynı şeklide dogradıktan sonra üzerine kıymamızı karabiberimizi salçalarımızı da karıştırıp güzelce karıştırdıktan sonra artık yemeğimizi hazırlayabiliriz. Dogramış oldugumuz patlıcanlarımızı önce patlıcan sonra et gelecek şekilde tepsimizin dış kısmından başlayarak orta kısmına dogru sırayla yerleştiriyoruz. daha sonra ise orta kısım boş kaldıgı taktırde doamtes soğanla doldurabilriniz orta kısmı en son olarak üzerine sıvı yagımızı gezdiriyoruz ve pişmesi için fırınımıza koyuyorz. Ama yakınlarda ekmek fırını varsa orda pişirmeniz yemege ayrı bir lezzet katacaktır.

Afiyet Olsun

 Patlıcan Kebabı Tarifi , online Patlıcan Kebabı Tarifi yöresel yapımı, Patlıcan Kebabı Tarifi en güzel nasıl olur, Patlıcan Kebabı Tarifi online yemek tarifleri, Patlıcan Kebabı Tarifi kesintisiz yemek tarifleri sitesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages