Patatesli Sahan Köfte Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

4 Haziran 2013 Salı

Patatesli Sahan Köfte Tarifi


Patates sahan köftesi tarifi.


Malzemeler
1 kilo koyun veya dana kıyması
2 kilo küçüklerinden patates
2 orta boy soğan
2 domates
1 yumurta
1 dilim bayat ekmek içi
1 çorba kaşığı margarin yağı
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz .
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz.

Patatesli Sahan Köfte Tarifi:

Derin bir kap içine iki defa çekilmiş köftelik kıymayı, ıslatılmış ve iyice ufalanmış kalın bir dilim ekmeğin içini, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, ince ince kıyılmış mayda­nozu, karabiber ve tuzu koyarak elinizle on dakika kadar yoğurun. Yoğurma işi tamamlanırca iki avucunuzu biraz ıslatıp hazırlanan malzemeden ceviz büyüklüğünde parça lar kopararak avucunuzda yoğurup yassı ve yuvarlak bir şe­kil verin. Öte yandan patatesleri de,doğrayıp köftelerin kalınlığında ve aynı yuvarlaklıkta (iki buçuk lira boyunda) doğrayın. Yıkadıktan sonra, bunları hafifçe pembe bir rerk •alana kadar kızartın. Yayvan bir kap içine margarin yağını yayıp içine kabukları soyulmuş ve yuvarlak doğranmış do­matesleri, üzerine patatesleri ve köfteleri de yarı yatık bir şekilde dizdikten sonra, üstünü örtecek kadar su koyup orta hararetteki bir ateşte, kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. İstendiği takdirde köfte piştikten sonra bir süre de fırına koyup üstünün kızarması temin edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here