Buğu Kebabı Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

4 Haziran 2013 Salı

Buğu Kebabı Tarifi

Kebap Kim Sevmiyorsa Baksın müftelası olacaksın.  

1 kg. koyun butu eti
Bir çorba kaşığı sâde yağ
Bir kuçuk baş havuç
Yarım kilo arpacık soğan
Bir kahve kaşığı kekik
2 – 3 âdet domates veya yarım kaşık ezmesi Tuz,
karabiber.

Buğu Kebabı Tarifi:

Etin kemikleri çıkarılarak kuşbaşı doğranır. Küçük bir güveç veya tencereye konur. İçine soyulmuş arpacık so­ğanı, kabuğu soyularak fındık büyüklüğünde doğranmış domates, havuç, kekik, tuz, biber ve yağ konur. Güvece konmuşsa iki kat yağlı kâğıt ile ağzı kapatılarak bağlanır. Tencereye konmuşsa kapağın kenarına hamur sıvanarak kapatılır. Üzerine ağırlık konduktan sonra hafif ateşte 1,5-2 saat kadar pişirilir. Sofraya alınacağı zaman servis taba­ğına boşaltılır. İsteğe göre gametür olarak patates veya bezelye ilâve edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here