Partakalli Irmik Pasta Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Haziran 2013 Cuma

Partakalli Irmik Pasta Tarifi

Portakal ile yapılan mükemmel lezzet ırmık pastası sizlerle.


Portakal sevenler için, hem hafif hem de meyvesiyle sütüyle vitaminli ve lezzetli  pasta formunda bir tatlı.Portakallı irmik tatlısını Yıldız arkadaşımızın etkinliğine yolluyorum beni davet ettiği için teşekkür ediyor, turinçgiller ailesinin sevilen üyelerinden portakal ve mandalina etkinliğinden dolayı da kutluyorum.

MALZEMELER:
1 Lt. Süt
180 gr.  1 su bardağı tozşeker
125 gr.  6 Yemek kaşığı irmik
 15 gr.  1 Yemek kaşığı mısır nişastası
3 Portakal kabuğu rendesi
1 paket yulaflı bisküvi

PORTAKAL SOSU:
2 su bardağı Portakal suyu
90 gr.   ½  Su bardağı tozşeker
30 gr.  2 Yemek kaşığı mısır nişastası
1 Çay bardağı ufalanmış ceviz (4-5 tanesini üzerini süslemek için ayırın)

HAZIRLANIŞI:
Tüm krema çeşitlerini pişirirken tencerede önce kuru malzemeleri karıştırın.Böyle yaparak pişirme esnasında minik topaklanmaları önlemiş olursunuz.
Kremayı pişireceğiniz tencerede önce kuru malzemeleri (şeker, irmik, nişasta) karıştırın sütü ilave ederek tel çırpıcıyla karıştırarak pişirin.Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp içine (rendenin iri tarafıyla)rendelediğiniz portakal kabuklarını ilave edip karıştırıp soğuması için bekletin. Hafif sulu gibi oluyor.Telaşlanmayın soğuma sırasında beklerken koyulaşacak.
NOT: Şekeri az gelirse damak zevkinize göre arttırabilirsiniz.

ÜZERİNİN PORTAKAL SOSU:
Portakallı sosu pişireceğiniz tencerede yine önce kuru malzemeleri (nişasta ve şekeri) karıştırın.Portakal suyunu ilave ederek kaynayıncaya kadar pişirip ocaktan alın.
20 cm'lik çember kalıbın (alt tablasını kullanmıycaz) sadece çember kısmını servis tabağına alın.Çemberin tüm çevresine bisküvileri dikey olarak dizin.Bisküvilerin yarısı yeterli geldi. (Ben 18cm.lik çember kalıba hazırladım.)

Soğumuş olan irmikli kremayı elektrikli çırpıcıyla (mikserle) 2 dakika çırparak dikkatlice bisküvileri düşürmeden orta boşluğa boşaltıp üzerine (birazını üzerini süslemek için ayırıp) kalan cevizi serpin. İrmikli kremayı soğutarak kullanmamızın püf noktası:Sıcakken dökersek bisküviler kremanın sıcaklığıyla eriyip dağılırlar.

Pişirdiğiniz portakallı sosu da elektrikli çırpıcıyla (mikserle) 2 dakika kadar çırparak irmikli kremanın üzerine dikkatlice dökün, ayırdığınız bütün cevizlerle ve ufalanmış cevizlerle süsleyerek buzdolabına kaldırın. En az 6 -7 saat dolapta bekledikten sonra çemberin kilidini açarak dikkatlice çıkarın. İstediğiniz şekilde dilimleyerek servis yapın.  Afiyet olsun...

Afiyet olsun
Kırmızı gül




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here