Bana upuzun gelen zaman diliminden sonra merhaba arkadaşlar:)
Bloğumu, sizleri nasıl özlemişim anlatamam.Hani uzun süredir görmediğiniz bir dostunuzu görünce anlatılamaz bir mutluluk duyarsınız ya işte ben şu an o durumlardayım:)
Beni sorarsanız çok şükür iyiyim.İnşallah sizler de afiyettesinizdir.Mektup yazar gibi oldu.Napayım sizleri öylesine özlemişim ki!Artık teknoloji sayesinde mektuplaşmalar bittiği için e-postalarla bu işi yapıyoruz.Bazen de böyle nostalji yapabiliriz değil mi?:)Neyse şanslısınız kısa kesip tarifime dönüyorum:)Hani derler ya dönüşüm muhteşem olacak diye:))Ben de muhteşem bir tatlıyla sizlerle buluşayım dedim:))
Uzun süredir methini duyarak denemek istediğim.Adına kıbrıs tatlısı denildiğini de duyduğum dilden dile dolaşan bu lezzetin adına.Ben pasta mı desem tatlı mı desem diye kararsızlık yaşadıktan sonra.Kremalı olduğuna göre pasta dediğim muhteşem bir lezzetle tanışmış oldum:)
Ailenize,misafirlerinize hafif ve nefis pasta tatlı karışımı bir lezzet ikram etmek isterseniz,deneyin derim ben.Pişman olmayacağınızı da garanti ediyorum:)
Sevalce bazı minik değişikliklerle,şekerini azaltarak galeta ununu kendim hazırlayarak krem şantinin yerine beyaz çikolata ekleyerek,hazırladığım ''Galeta unlu pasta''nın işte reçetesi:)
4 Yumurta
1/2 Su bardağı toz şeker (90 gr.)
1 Su bardağı hindistan cevizi (70 gr.)
1 Su bardağı ceviz veya fındık (100 gr.)
1 Paket kabartma tozu (10 gr.)
Yarım su bardağı zeytinyağı
125 gr.lık. 1 Paket galeta çubuğu (rondoda çektim)
ŞERBETİ;:
1 Su bardağı toz şeker 180gr.
2,5 Su bardağı su
KREMASI:
1 lt.Süt
1/2 Su bardağı toz şeker (90 gr.)
1 Su bardağı un (110gr.)
1 veya 2 Paket milka beyaz çikolata (1 paketi 80gr)
Veya çikolata yerine 1 paket krem şanti.
HAZIRLANIŞI:
Önce galeta un'undan bahsedeyim,Çünkü ben hiç hazır almıyorum.Ya etimek ile ya da galeta çubuğu ile hazırlıyorum.Sizlere de tavsiye ediyorum.
O gün de evde 125 gr.lık 1paket kepekli galeta çubuğu vardı.çubukları kırıklayarak rondo'da un gibi olana kadar çekerek,tamamını kullandım.
Önce şerbeti hazırlayarak,toz şeker ve suyu kaynatıp soğumaya bırakın.(Şerbeti soğuk olacak)Ağır şerbetli tatlı sevmediğim için ben şekeri azaltarak 1 bardak kullandım.Bence iyi ama siz damak zevkinize göre arttırabilirsiniz.Amaaa şekeri ne kadar az tüketirsek bizim için o kadar iyi olur diye de hatırlatayım:))
Kekin hazırlanışı;Yumurta ve toz şekeri yoğunlaşıncaya kadar mikserleyin.
Diğer malzemelerin hepsini ilave ederek biraz daha mikserleyin.
Yağladığınız büyük boy uzun borcama boşaltın.Üzerini düzeltip,170 derece ısılı fırında pişirin.Kek kıvamından biraz daha katı olduğu için.Elinizi suya veya zeytinyağına batırıp keki borcama eşit bir şekilde elinizle bastırarak yayın.İncecik oluyor telaşlanmayın pişerken kabarıp resimlerde gördüğünüz gibi oluyor.
Kekiniz pişerken kremayı da pişirin;
Kek fırından çıktıktan sonra 5 - 10 dakika içinde soğuk şerbeti,kekin her tarafına gelecek şekilde dökün.
Kremanın hazırlanması;Tencereye şeker ve unu alarak karıştırıp,sütü de ilave ederek ocağa alın.Kaynamaya başlayınca 1 dakika kadar kaynatıp ocaktan alarak içine çikolatayı kırıklayın.Muhallebinin sıcaklığıyla eriyecektir.Sonra da 2 - 3 dakika mikser'leyerek tatlının üzerine her tarafını kaplıycak şekilde dökün.Üzeri hafif kaymak tutunca hindistan cevizi serpin.Soğuyunca buzdolabına kaldırın.
Not:Ben çikolata ilavesiyle yaptım.Ama siz isterseniz pişen kremaya,1poşet krem şantiyi toz olarak ilave edip mikser'leyebilirsiniz.
Servis zamanı kare şeklinde dilimlediğiniz pastanızı.İsterseniz arzu ettiğiniz meyvelerle,isterseniz dondurma ile servis yapın.İşte benim farklı zamanlarda farklı malzemelerle süsleyerek hazırladığım galeta unlu pastalarım:)
İsterseniz çilek dilimleriyle,
İsterseniz kiraz taneleri ile,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder