Kıymalı Ay Çöreği Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

20 Haziran 2013 Perşembe

Kıymalı Ay Çöreği Tarifi

Kıymalı Ay Çöreği Tarifi

Farklı ay çöreği tarifleri vermiştim daha önce.Bu sefer geçen gün bir arkadaşımda yediğim ve aşırı beğendiğim kıymalı ay çöreği tarifinivereceğim.                          KIYMALI AY ÇÖREĞİkıymalı ay çöreğiİç malzemesi:
  • 200 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay karabiber
 Hamuru:
  • 2-3 adet patates
  • 200 gr oda sıcaklığında margarin
  • 1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartmatozu
  • 4.5 su bardağı un
Yapılışı: Kıymayı doğranmış soğan ile kavurun. Tuzunu ve karabiberi ilave edip soğumaya bırakın. 3 adet patatesi haşlayıp rendeleyin. Üzerine200 gr margarin, 1 yumurta akı, 1 tatlı kaşığı tuz, 4.5 su bardağı un ve 1 paket kabartmatozu ilave edip yoğurun. Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı 15 cm çapında açın, 4 e bölün.Geniş kenarına malzemeden koyarak sarın, ay şekli vererek tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam yada çörek otu ilave edin. 175 derece fırında üzeri kızarana kadar 20-30 dak pişirin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here