kestaneli kurabiye tarifi |
Bu kestaneli kurabiyenin içeriği, ölçüleri tamamıyle bana ait oldu. Malzemeleri ekledikçe gram ölçülerini de not ettim. Sonucun ne olacağını bilmediğimden aşağıdaki ölçünün yarısından yoğurdum hamuru. Fakat şansım ve öngörüm yardım etti. Muhteşem lezzette kestaneli kurabiyelerim oldu. Kestane severler bu kurabiyeyi mutlaka denemeli.
MALZEMELER:
250 gram pudra şekeri
300 gram toz badem
320 gram haşlanmış kestane
60 gram un
100 gram çiçekyağı
2 adet portakal kabuğu rendesi
10 gram kakao
7 gram kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya şekeri
YAPILIŞI:
1- Tüm malzemeleri karıştıralım ve 5-7 dakika hamur özleşinceye kadar yoğuralım. Streç filme sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
2- Buzdolabından çıkardığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapalım. Küçük bir kurabiye kalıbıyla top hamurların üzerine az bastırarak şekil verelim.
3- Önceden 130 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim. Fırının ısısını 100 dereceye düşürelim. Bu ısıda da 15 dakika pişirelim. Fırından çıkan kurabiyeler yumuşak gözükse de soğuyunca kıvama geliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder