Kestaneli Bademli ve Portakallı Kurabiye - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

25 Haziran 2013 Salı

Kestaneli Bademli ve Portakallı Kurabiye

Kestaneli Bademli ve Portakallı Kurabiye Tarifimize Bayılacaksınız.
kestaneli kurabiye tarifi
Kestaneyi çok severim. Hele kestane şekerine hiç dayanamam. Haşladığım kestaneler iki gündür buzdolapta şaşkın şaşkın "biz ne olacağız" diye bekleşiyorlardı. Düşüncem kestaneli ve çikolatalı yaş pasta yapmaktı. Birdenbire pastayı erteleyerek hamurunda kestane olan kurabiyenin çok güzel olacağını düşündüm. Arama motorunda bulduğum hiç bir kestaneli kurabiye tarifi aklıma yatmadı. Ben de son yaptığım tahinli kurabiyeden yola çıkarak, tahin yerine haşlanmış kestane, un yerine de toz badem kullanmaya karar verdim. Tahinli kurabiyenin hamurunda yumurta olmadığı için bu hamura da koymadım. Portakal ve kestanenin birbirlerine yakıştığını da hazır kestane şekerlerinden biliyorum. Toz bademi çok kullandığım için kiloluk poşetlerde ve APM marka satın alıyorum. Cheese cake (peynir keki) taban kekinde mutlaka toz badem tercih ediyorum.
Bu kestaneli kurabiyenin içeriği, ölçüleri tamamıyle bana ait oldu. Malzemeleri ekledikçe gram ölçülerini de not ettim. Sonucun ne olacağını bilmediğimden aşağıdaki ölçünün yarısından yoğurdum hamuru. Fakat şansım ve öngörüm yardım etti. Muhteşem lezzette kestaneli kurabiyelerim oldu. Kestane severler bu kurabiyeyi mutlaka denemeli. 
MALZEMELER:
250 gram pudra şekeri
300 gram toz badem
320 gram haşlanmış kestane
60 gram un
100 gram çiçekyağı
2 adet portakal kabuğu rendesi
10 gram kakao
7 gram kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya şekeri
YAPILIŞI:
1- Tüm malzemeleri karıştıralım ve 5-7 dakika hamur özleşinceye kadar yoğuralım. Streç filme sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
2- Buzdolabından çıkardığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapalım. Küçük bir kurabiye kalıbıyla top hamurların üzerine az bastırarak şekil verelim.
3- Önceden 130 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim. Fırının ısısını 100 dereceye düşürelim. Bu ısıda da 15 dakika pişirelim. Fırından çıkan kurabiyeler yumuşak gözükse de soğuyunca kıvama geliyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages