Kazak Kalpağı Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

7 Haziran 2013 Cuma

Kazak Kalpağı Tarifi

Malzemeler :


  • 3 adet yumurta

  • 200 gr. un

  • 100 gr. toz şeker

  • 250 gr. un şekeri

  • 100 gr. fındık

  • Yarım paket vanilya.
Kazak Kalpağı Tarifi:
Yumurta sarıları porselen veya emaye bir kâseye, yu­murta akları ise yumurta tenceresine kırılır. Sanlara 250 fjr. un şekeri ilâve edilir. Telle karıştırılarak krem hâline getirilir. Katı – kar hâline getirilmiş yumurta akı, un, va­nilya ilâve edilir. Yavaşça karıştırılarak yağlanmış, unlan­mış ve 25 cm. çapında daire ile çizilmiş tepsilere yuvar­lakların ortalarına ikişer – üçer kaşık konur. Bıçağın tersi İle muntazam bîr şekilde yayılır. Orta hararetteki fırında pişirilir. (Bu yuvarlaklardan 7 – 8 tane çıkar.) Fırından çı­kınca aralarına çikolatalı krem sürülür. Üstüste yapıştırı­lır. En üstüne sürülmez. Kenarları düzeltilir. 100 gr. şeker üzerine yetecek kadar su ile ateşe konur. Kremalar rengi­ne gelinceye kadar kaynatılır. Hazırlanan pastaların üzeri­ne dökülerek acele olarak yayılır. Bıçağın tersi ile üzerine şekil verilir. Kenarlarına krem sürülür. Kıyılmış fındık ya­pıştırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here