Kalburabastı Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

20 Haziran 2013 Perşembe

Kalburabastı Tarifi

Kalburabastı Tatlı Tarifi ile Hayırlı Cumalar.

Bugün sizlere bir de şerbetli tatlı tarifi vermek istedim. Ben küçükken bayramlarda köye her gittiğimizdebu tatlıdan yaparlardı. Tadı hala damağımda. Beno tarifi bulamadım ama Emine Beder'in tarifi vardıelimde onu paylaşmak istedim.
                        KALBURABASTI


Malzemeler:
  • Yarım su bardağı erimiş margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un
  • 100g. ceviz içi
Şerbeti:
  • 3 Su bardağı su
  • 2,5 Su bardağı şeker
  • yarım tatlı kaşığı limon suyu
 Yapılışı; Hamur kabına eritip ılıttığımız margarini, sıvı yağı, maden suyunu, kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım ve unu ekleyip  hamuru yoğuralım.Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak hale getirelim. Hamurları, rendenin iri tarafı üzerine bastırarak hafifçe yassılaştıralım. Orta kısımlarına iri dövülmüş cevizi koyup hamuru, iki kenarını üste doğru çevirip kapatalım ve hafifçe margarinle yağlanmış tepsiye dizerek 190öb0 ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerine dökelim.Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dak. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım. Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here