MALZEMELERİ:
175 gram margarin
140 gram süzme çam balı
150 gram kahverengi toz şeker
350 gram eti yulaf ezmesi
2 gram tarçın
85 gram ikiye bölünmüş ceviz
85 gram kuş üzümü
85 gram kayısı(zar gibi doğranmış)
50 gram toz badem(APM marka kiloluk almıştım)
50 gram susam
50 gram yaban mersini(pazarda veya aktarlarda bulunuyor)
YAPILIŞI:
1- Çelik tencerede erittiğimiz yağı, balı ve toz şekeri 2 dakika gibi kaynatıp, biraz ılınmasını bekleyelim.
2- Yukarıda yazan tüm malzemeleri sosun içine atalım. İyice karıştıralım. Yulaf ezmesi kuru kalmayıncaya kadar, beş dakika tencerede bekletelim.
3- Ben 18-30 cm genişliğinde borcamda pişirdim. Ama silpat koydum borcama, piştikten sonra kolay çıkarabileyim diye(büyük marketlerde 30 metrelik rulolarla, fırın yağlı kağıtları adı altında satılıyor). 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim, fırından çıkarıp keskin bir bıçakla dilimlere ayıralım(bunu yapmazsak, soğuduktan sonra dilimleme işlemi başarılı olmuyor). Tekrar fırına atıp 15 dakika daha pişirelim. Hamur yumuşak çıkıyor fırından, ama bu sizi yanıltmasın. Bir saat sonra soğuyor ve harika oluyor. Önceden dilimlediğimiz yerlerden bir kez daha keselim ve afiyetle yiyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder