Çilekli Pastalar ile Lezzet Duraği - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Haziran 2013 Cuma

Çilekli Pastalar ile Lezzet Duraği

Çilekli pasta tarifleri ile sizlerde Lezzet durağında bir fincan kahve içmeye ne dersiniz. )


Sevgi ve selamlarımla mutlu hafta sonları dilleklerimle GÜNAYDINNN:)))
Bu aralar ailece tatlı bir telaşe,tatlı bir heyecan içindeyiz.Yaz tatilleri nedeniyle izne çıkan yavrularımıza kavuşmamıza saatler kaldı:))) Ve tabii Selma prensesimize de:)))
Evde tatlı telaşelerle,yemekler yapıldı,Odalar hazırlandı.Kızım ve küçük oğlum şu an İstanbul havaalanın da ağbi,yenge ve yeğenlerini beklemedeler.Eşim resmen tel.başında nöbette,ben son hazırlıkları tamamlama peşinde.Bizde ki durumlar işte böyle:)
Bu heyacanımı sizlerle paylaşınca.Bu tatlı haberin üzerine tatlı bir tarif vermek gerek lazım diye düşünerekten:)
Hazır mevsimiyken,çileğin nefis lezzetiyle bütünleşen pastam ve tarifimle sizleri başbaşa bırakıyorum ve kaçıyorum:)))   Sevgilerimle... 

MALZEMELER:  (18 cm'lik çember kalıp için)
3 Yumurta
1  Su bardağı (2 parmak eksik) toz şeker
1  Su bardağı (2 parmak eksik) un
2 Yemek kaşığı kakao
1  Paket kabartma tozu
1  Paket vanilya
Ara kreması:
1 Su bardağı + çeyrek su bardağı süt
2 Yemek kaşığı  toz şeker
2 Yemek kaşığı un
Yarım paket sade krem şanti
1 Küçük kase dilimlenmiş çilek
Pandispanyayı  ıslatmak için:
Yarım su bardağı süt
1 Tatlı kaşığı toz şeker
Pastanın dış kreması:
Yarım su bardağı süt
1 Paket çilekli krem şanti
Pastayı süslemek için:
5 - 6 Adet çilek

HAZIRLANIŞI:
Önce yumurta ve toz şekeri  krema gibi yoğunlaşıncaya kadar çırpın.
Sonra tüm kuru malzemeleri eleyerek,ilave edip tekrar çırpın.
Fırın tepsisine çemberden biraz büyükçe yağlı kağıt serin.18 cm'lik çember kalıbın sadece çember kısmını
üzerine oturtarak,içine çırptığınız harcı boşaltın.
170 derece ısılı fırında pişirin.Pişince fırından çıkartıp 5 - 6 saat kadar bekletirseniz katlandırması daha kolay olur.
Krema için;Küçük bir tencerede önce kuru malz.karıştırın.Sonra sütü ilave ederek karıştırarak pişirin.Tamamen soğuyunca krem şantiyi toz olarak ekleyip 2 - 3 dakika kadar mikserleyin.
Pastayı ıslatmak için süt ve şekeri karıştırın.
Soğuyan pandispanyayı enlemesine 3 kat keserek katlara ayırın.
Çemberi bu sefer servis tabağına alın.
İlk pasta katını içine yerleştirerek yumurta fırçası yardımıyla şerbetle ıslatın.
Üzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayarak,üzerine dilimlenmiş çilekleri serpin.
Üzerine 2 pasta katını yerleştirerek.Şerbetle ıslatıp kalan kremayı yayın.Üzerine kalan çilek dilimlerini serpin.
Üzerine 3.pasta katını yerleştirerek.Buzdolabın da 1 gün bekletin.
Pastanın dış kreması için,süt ve çilekli şantiyi de çırparak buzdolabına kaldırın.
Ertesi gün servisten 1 -2 saat öncesi pastanın dışını hazırladığınız şantiyle sıvayarak çilek dilimleriyle süsleyip servise kadar buzdolabına kaldırın.

                    Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages