Malzemeler
3 Adet Yumurta
5-6 Çorba Kaşığı Kakao
Yarım Su Bardağı Esmer Toz Şeker
Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
Yarım Su Bardağı Light Süt
40 Gr Bitter Çikolata Rendesi ( Bıçak ile ince ince doğranmış da olabilir)
1,5 Çorba Kaşığı Kuru Üzüm
1 Su Bardağı Beyaz Un
1 Su Bardağı Tam Buğday Unu
1 Su Bardağı Bitter Damla Çikolata
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Kağıt Muffin kapsülleri
Yapılışı
Derin bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve vanilya karıştırılır.
Diğer bir derin bir kaba yumurtalar kırılır ve çırpıcı yardımı ile çırpılır. Sırası ile şeker, sıvıyağ ve süt ve bitter çikolata ve kuru üzümler ilave edilerek bir süre daha çırpma işlemine devam edilir.
Unlu karışımdan oluşan katı malzemeler yavaşça yumartılı sıvı karışıma eklenip, karıştırma işlemine devam edilir. Hazırlanan malzemenin akışkanlığı yaklaşık sıvı macun veya bal kıvamında olmalıdır. Eğer karışım daha akışkan ise un, daha yoğun ise süt takviyesi yapılabilir.
Daha sonra kağıt muffin kapsüllerine (kağıt kalıplara) sıvı harç dökülür. Muffin pişerken kabaracağından, kalıplar silme doldurulmamalı ve mutlaka tepede biraz boşluk bırakılmalıdır. Son olarak üzerlerine damla çikolatalardan bir tutam ilave edilir. Bu kapsüller silikon veya metal kalıbın içerisine yerleştirilirler.
Kağıt kapsül kullanılmasını; hem muffinin kalıbın içine yapışmasını engellemek, hem de şık bir görüntü oluşturmak açısından kesinlikle tavsiye ederim. Ancak el altında kağıt kapsül yoksa, karışım direkt olarak kalıba da dökülebilir. Yalnız kağıt kapsül kullanılmayacaksa muffinin kalıba yapışmasını önlemek amacı ile kalıplar önceden sıvıyağ ile yağlanmalıdır.
Önceden 180 C dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 - 35 dakika pişme süresi yeterli olacaktır. Ancak kürdanla kontrol ediniz, pişip pişmediği kontrol edilmelidir.
Lezzet Ustaları Gürme Yemek Tarifleri Sizlerle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder