- 250 gr. un,
- 250 gr. kıyma,
- 1 baş soğan,
- 1 yumurta,
- 200 gr. yağ,
- Tuz,
- karabiber
- Kızartmak için yağ,
- 1 kaşık salça.
1) 500 gr. unu hamur tahtasına eleyiniz,
2) Yumurta, tuz, koyup ılık su İle kulak memesi yumuşaklığında hamur yapınız,
3) Yarım limon büyüklüğünde bezelere ayırıp yaş bez altında 15 dakika dinlendiriniz,
4) Her bezeyi 10 . 15 cm. çapında dairelere açıp börek içini hamurun yarısına koyup diğer yarısı için üzerine gelecek şekilde kapatınız,
5) Kızgın yağda kızartarak kâğıt yayılmış tepsiye alınız,
6) Servis tabağına dizip sıcak servis yapınız.
İçinin hazırlanması :
1) Kıymanın içine 1 baş soğanı doğrayınız,
2) Biraz sulandırılmış salça ve su koyup 1 – 2 taşım kaynatınız,
3) Ateşten alıp tuz, karabiber kıyılmış maydanoz serpiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder