Çiğ Börek Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

7 Haziran 2013 Cuma

Çiğ Börek Tarifi

Malzemeler :


  • 250 gr. un,

  • 250 gr. kıyma,

  • 1 baş soğan,

  • 1 yumurta,

  • 200 gr. yağ,

  • Tuz,

  • karabiber

  • Kızartmak için yağ,

  • 1 kaşık salça.
Çiğ Börek Tarifi:

1) 500 gr. unu hamur tahtasına eleyiniz,
2) Yumurta, tuz, koyup ılık su İle kulak memesi yu­muşaklığında hamur yapınız,
3) Yarım limon büyüklüğünde bezelere ayırıp yaş bez altında 15 dakika dinlendiriniz,
4) Her bezeyi 10 . 15 cm. çapında dairelere açıp bö­rek içini hamurun yarısına koyup diğer yarısı için üzerine gelecek şekilde kapatınız,
5) Kızgın yağda kızartarak kâğıt yayılmış tepsiye alı­nız,
6) Servis tabağına dizip sıcak servis yapınız.
İçinin hazırlanması :
1) Kıymanın içine 1 baş soğanı doğrayınız,
2) Biraz sulandırılmış salça ve su koyup 1 – 2 taşım kaynatınız,
3) Ateşten alıp tuz, karabiber kıyılmış maydanoz ser­piniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here