Cevizli Üzümlü Çikolatalı ve Tarçınlı Ekmek - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

16 Haziran 2013 Pazar

Cevizli Üzümlü Çikolatalı ve Tarçınlı Ekmek

Cevizli Üzümlü Çikolatalı ve Tarçınlı Ekmek tarifi sizlerle.



Blogumda galiba en çok ekmek reçetelerine yer veriyorum. Bunun nedeni de ekmeğimizi evde yapıyor olmam. Ekmek hamur reçetem uzun zamandır değişmiyor. Üstelik yemeğin yanında tüketeceğimiz ekmek dışında her gün mutlaka çikolatalı ekmek de yapıyorum. Çikolatalı ekmeğin kalorisinin diğer tatlılardan daha az olduğunu düşünüyorum. Hem tam tahıllı unlardan oluyor hem de yağ, şeker, yumurta yok.
Ekmek kalıbı olarak artık kek kalıbı yerine pasta kasnağı kullanıyorum. Bu nedenle bir tepsimi ekmek için ayırmak durumunda kaldım. Tepsinin zeminine yağlı kağıt seriyorum. Yağlı kağıda un serpiyorum ve iki adet pasta kasnağını yağlı kağıdın üzerine yerleştiriyorum. İkinci mayalanmada ekmek hamurlarını kasnağa yerleştirip mayalandırıyorum. Pişen ekmek hamurunun kasnaktan kolay çıktığını ve daha şekilli olduğunu düşünüyorum. Bugün de ceviz, tarçın ve kuru üzüm çikolataya çok yakışacağı için, malzemeyi zenginleştirmek istedim.
Aşağıda yazılan malzemelerden çıkan hamurdan iki adet topan ekmeğim oldu. Bunlardan birisi "fırın ekmeği" diğeri "çikolatalı ekmek". Ekmek hamurunun yapım aşamasına buradan ulaşabilirsiniz.
Malzemeler:
200 gram beyaz un
400 gram tam buğday unu
150 gram kepekli un
6 gram kuru maya
400-410 gram ılık su
12 gram tuz
15 gram çiçekyağ
Çikolatalı ekmek malzemesi:
150 gram damla çikolata
50 gram kuru üzüm (ıslatmadan ekledim hamura)
3 gram tarçın
75 gram kırık ceviz
Ekmeklerin ikinci mayalanmasından önce hamuru ikiye bölelim. Çikolatalı ekmek hamuruna önce tarçını ekleyip yoğuralım. Tarçın hamura karıştıktan sonra ceviz, kuru üzüm ve çikolatayı ekleyerek tekrar yoğuralım.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here