Bayat ekmekli poğaça - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

20 Haziran 2013 Perşembe

Bayat ekmekli poğaça

Bayat ekmekli poğaça.

Bayat ekmekli poğaça
 
Malzemeler;

1 adet bayat ekmek
1 adet yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
150 gr taze kaşar
Tuz, çörekotu,susam
Yeteri kadar un

Yapılışı;

Bayat ekmeklerimizi önceden ıslatalım.Suyunu iyice sıkıp yoğurma kabına koyalım. Üzerine yoğurdumuzu, sıvı yağımızı,kabartma tozumuzu, tuzumuzu ekleyip yoğurmaya başlayalım. Hafif sert bir hamur elde edene kadar un ilave edelim. Hamur kıvamına geldiğinde biraz dinlendirelim. Kaşar peynirini poğaçamızın uzunluğu kadar şeritler halinde keselim.Hamurumuzdan küçük parçalar koparıp avuç içimizle açıp içerisine şerit kestiğimiz kaşarı yerleştirip,hamurumuzu kapatalım.Üzerine yumurta sarısı sürüp susam,çörekotu serpip önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.Piştiğinde fırından çıkarıp servis tabaklarına alıp afiyetle yiyelim.

Bayat ekmekli poğaçanın şifası; 

1. Zihni ve bedeni yorgunluğu alır.
2. Anne sütünü artırır.
3. İştah açıcıdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here