Ayva marmeladı - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

20 Haziran 2013 Perşembe

Ayva marmeladı

Ayva marmeladı tarifi ile kahvaltı sofranızı şenlendirin

Ayva marmeladı
Malzemeler;

1000 gr. ayva
500 gr. şeker
4-5 adet karanfil
5-6 adet ayva çekirdeği
1 bardak su

Yapılışı;

Ayvaların çekirdeklerini çıkaralım. Küp küp doğrayıp düdüklü tencereye koyalım. Suyu, şekeri ve karanfilleri, ayva çekirdeklerini ilave yazar düdüklünün kapağını kapatıp ateşin üzerine koyalım. 25-30 dakika piştikten sonra düdüklünün kapağını açalım. Önce karanfiller ile ayva çekirdeklerini çıkaralım. Ardından el blenderi ile ayvaları püre haline getirelim. ve sıcak sıcak kavanozlara doldurup ağızlarını kapatalım. Kahvaltılarımızda afiyetle yiyelim.

Ayva marmeladının şifası;

1. Soğuk algınlığına karşı faydalıdır.
2. Vücut direncini artırır.
3. Süt veren annelere çok iyi gelir.
4. Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına faydalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here