armut kurabiye tarifi |
Armut kurabiye piştikten sonra da işlem görüyor. Ama ben böylesini de çok beğeniyorum.
MALZEMELERİ:
Hamuru:
125 gram margarin (ertilip soğutulmuş)
145 gram mısır özü yağı
165 gram küllü su
600 gram un
7 gram karbonat
İç malzemesi:
130 gram şeker
60 gram ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 yumurta akının yarısı
YAPILIŞI:
1- Hamur malzemelerinin hepsini bir kaba koyup 5 dakika yoğuralım. Hamurun üstünü örtüp bir saat bekletelim.
2- İç malzemesini bir kapta karıştıralım. Yumurta akını iyice yedirelim.
3- Hamurları 45 gram büyüklükte bezelere ayıralım. Bezeleri masada yuvarlak olarak açıp içine bir tatlı kaşığı iç malzemesi koyalım. Hamurun kenarlarını üstte toplayıp kapatalım. Ve yukarıya doğru ucunu inceltip armut şekli verelim. Sap kısmına ve dibine birer karanfil yerleştirelim.
4- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika (hafif altın sarısı oluncaya kadar) pişirelim.
İç malzemesi yumurta akından dolayı iyice kıvamlı oluyor. Karışımın içinde meyve olmasa da elmalı kurabiyenin iç malzemesinin tadını aldım. Bu hamurdan birçok şerbetli tatlı denenebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder