Zeytinyağlı Lahana Dolması Malzemeleri
Orta boy lahana
2 soğan
1.5 su bardağı pirinç
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
2 yemek kaşığı fıstık
3 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı Karabiber
2 küp şeker
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
1 fincan zeytinyağ
1 çay bardağı domates suyu
Hazırlanışı
Lahana yaprakları ayrılır.
Kaynayan suda beş dakika haşlanarak sarmaya hazırlanır.
Soğanlar küp küp doğranır.
Teflon tencerede sıvıyağda soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.
Pirinçler soğanlarla kavrulur.
İnce doğranan yeşillikler ve baharatlar eklenerek kavurma işlemi sonlanır.
Bir buçuk su bardağı su katılan pirinçler pilav gibi suyu çekmesi beklenir.
Suyunu çeken iç harç ılımaya bırakılır.
Dolmalar sarılarak tencereye yerleştirilir.
Dolmaya bir su bardağu su,domates suyu,zeytinyağı eklenir.
Kısık eteşte bir saat pişen dolmalar ılınınca servis yapılır.
Afiyet Olsun
Lezzet Ustaları Gürme Kurabiye Tarifleri Sizlerle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder