Zeytinyağlı Lahana Dolması Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

31 Mayıs 2013 Cuma

Zeytinyağlı Lahana Dolması Tarifi

Zeytinyağlı Lahana Dolması

 Zeytinyağlı Lahana Dolması Malzemeleri
Orta boy lahana
2 soğan
1.5 su bardağı pirinç
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
2 yemek kaşığı fıstık
3 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı Karabiber
2 küp şeker
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
1 fincan zeytinyağ
1 çay bardağı domates suyu


Hazırlanışı
Lahana yaprakları ayrılır.
Kaynayan suda beş dakika haşlanarak sarmaya hazırlanır.
Soğanlar küp küp doğranır.
Teflon tencerede sıvıyağda soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.
Pirinçler soğanlarla kavrulur.
İnce doğranan yeşillikler ve baharatlar eklenerek kavurma işlemi sonlanır.
Bir buçuk su bardağı su katılan pirinçler pilav gibi suyu çekmesi beklenir.
Suyunu çeken iç harç ılımaya bırakılır.
Dolmalar sarılarak tencereye yerleştirilir.
Dolmaya bir su bardağu su,domates suyu,zeytinyağı eklenir.
 Kısık eteşte bir saat pişen dolmalar ılınınca servis yapılır.

Afiyet Olsun


Lezzet Ustaları Gürme Kurabiye Tarifleri Sizlerle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here