Gürme Ev Baklava Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

31 Mayıs 2013 Cuma

Gürme Ev Baklava Tarifi

Ramazan bayramı geliyor işte size bayram için Ev Baklava Tarifi paylaşımı sunuyoruz.



Baklava Malzemeleri


1 çay bardağı yoğurt


1çay bardağı sıvıyağ


1çay bardağı süt


1çay bardağı tereyağ erimiş


1yumurta


1paket kabartmatozu.


1çay kaşığı karbonat


1çimdik tuz


Un


Üstü İçin


1 paket margarin veya tereyağ


2 su bardağı sıvıyağ


Şerbet İçin


4 su bardağı şeker


4 su bardağı su




Hazırlanışı

Malzemelerle çok yumuşak hamur yoğuruyoruz.Hamur dinlendikten sonra üç eşit parçaya bölünüp,böldüklerimizi tekrar 14 pazı yani toplam 42 pazı elde edelim.Tabak büyüklüğünde açtığımız pazıların arasına nişasta serpelim.Üst üste on kat olunca  oklava ile tepsimiz büyüklüğünde açalım ve dövülmüş ceviz serpelim.Bu işleme 40kat oluncaya kadar devam.2 pazıda üstüne arıca açıp düz şekilde serelim .İstediğimiz gibi kesip üstüne yağını gezdirip 170 derecede 50 dakika pişirelim ama fırınına göre değişir.Sıcakken isterseniz yağını süzdüre bilirsiniz.Şerbetleyerek servis yapılır.



Afiyet Olsun







Muhteşem Lezzet Gürme Pasta Tarifleri Sizlerle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here