Ben yine etkinlik için geç kaldım. Ama inanın işten güçten başımı kaldıramıyorum... Bugün müfettişlerimiz vardı yarın yine gelecekler. Okulun işleri tüm vaktimi alıyor.
Bu hengame içinde yine de etkinliklere katılmaya çalışıyorum. Arkadaşlarımın sevinçlerine ve emeklerine ben de bişeyler katmak istiyorum...
Etkinlik sahibesi ve konusu karadeniz yemekleri. Doğrusu, Karadeniz yemekleri hakkında hamsi kızartması ve karalahana sarması dışında, pek bir bilgim yok. Hamsi ve karalahana almak için vaktim olmadığından, başka yemekler denemeye karar verdim.
Arama motoruna yazdıktan sonra konuyu, karşıma bir sürü yemek tarifi çıktı. Ben de içlerinden, evde olan malzemeleri de değerlendireceğim "Trabzon kıymalısını" buldum. Bizim yörelerin kıymalısı ve lahmacununa benziyordu. İyiki yapmışım. İşte tarif... (netten buldum...)
MALZEMELER:
1,5 Bardak Un
Tuz
İÇ MALZEMESİ
200 gr Kıyma
1 Soğan
Maydanoz
2 Domates
YAPILIŞI:
1,5 bardak un alabildiği kadar su ve bir miktar tuzla yoğrulur. Dinlenmeye bırakılır.
Diğer yandan soğan ,maydanoz ve domates robottan geçirilir. Kıyma konarak tuz eklenerek karıştırılır.
Hamur un yardımıyla küçük bir tepsi büyüklüğünde açılır. Tepsiye konur. Kıymalı harş üzerine yayılır. 200 derece fırında 40 dk pişirlir. AFİYET OLSUUUUUUUUUUUUN
En kolay pratik tarabzon yemek tarifleri ile sende hızlı yemek yap.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder