malzemeler:
2 su bardağı pirinç
istenilen kadar tavuk
1 kase haşlanmış nohut
su
tuz
tereyağ ve az sıvıyağ
önce ayıklanan pirincimiz derin bir kaba alınır ve üstüne 1 yemek kaşığı tuz ekilerek sıcak suyla ıslatılır.ıslanan pirinç en az yarım saat bekletilir.
diğer tarafta tavuğumuz tencereye alınır ve üstü geçecekkadar suyla beraber haşlanır.
pilav tenceremiz ocağa konur ve kısık ateşte tereyağ eritilir.eriyen tereyağa az sıvıyağ ilave edilir.pirinç suylka yıkanıp süzülür.yıkanıp süzülen pirinç tencereye alnır ve karıştırılır ve kısık ateşte 10 dk kavrulur.kavrulan pirince haşlanmış tavuğun suyundan 2 subardağı ve 1 su bardağıda normal su kaynar olacak şekilde eklenir.nohut ve az tuz ialve edilerek karıştırlır ve tencerenin ağzı kapatılarak kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.pişen pilava haşlanmış ve küçük parçalara ayrılmıştavuk ilave edilir.karıştırılarak servis yaplır.
afiyet olsun.
Lezzet Tarifleri ile Mükemmel Yemekler Tatlılar ve Pastalar Sizlerle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder