2 tavuk but ya da baget
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı domates salçası
Sıvıyağ (kavurmak için)
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı Pulbiber,
1,5 çay kaşığı zerdeçal
2 çay kaşığı kimyon
Tavuk Büryan Nasıl Yapılır – Tavuk Büryan Yapılışı:
Tavukları tuzlu suda pişene kadar haşlayın.
Pirinçleri yıkayın, süzün.
Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsağı ince ince kıyın.
Tavada sıvıyağı ısıtıp soğanları renkleri hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar kavrulunca salçayı ve pirinçleri ilave edip kavurmaya devam edin.
En son sarımsakları ekleyin ve kavurun.
Tuz, karabiber, zerdeçal, kimyon ve pulbiber de ilave edip biraz daha karıştırın ve tavanın altını kapatın.
Bu pirinçli karışımı fırın tepsisine ya da bir borcam kaba yayın. Pirincin içine tavuk butlarını oturtun ve tavuğun haşlama suyundan 1,5 bardak kadar pirinçlerin üzerine gezdirin.
Biraz tuz karabiber serpip 180-200 derece önceden ısıtılmış fırında pirinçler suyu çekene ve tavukların üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Kolay Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder