Pratik Soğan Halka Tarifleri |
PRATİK YEMEK TARİFLERİ-FD |
- 2 adet soğan
- 1 çay bardağı maden sodası
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 yumurta
- karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- kırmızı biber
- Galeta unu
PRATİK YEMEK TARİFLERİ-FD |
pratik tarifler |
Soğanları soyun. Baş ve kök kısmını derince alın.Yarım cm. eninde dilimlere kesin ve halkaları ayırın.Bir karıştırma kabına un, nişasta ve baharatları alıp karıştırın.Soğan halkalarını bu una bulayıp bir kenara alın.Unlu karışıma yumurtayı kırın, sodayı ekleyip çırpın.Bu karışıma soğan halkalarını bulayın. Fazlasını kenara bir kaç kez vurarak akıtın. (bulama işlemlerini yaparken çatal kullanın daha kolay oluyor.)Ayrı bir kaba aldığınız galeta ununa soğan halkalarını bulayıp kızgın yağın içine atın. her yerinin yağla temasını sağlayIN.Altın rengini alınca yağdan alın.Sıcak sıcak ikram ediniz.AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder