Soğan Dolması Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

25 Mayıs 2013 Cumartesi

Soğan Dolması Tarifi

Dolma kim sevmez ki hele birde zeytinyağlı ise işte orada dur diyeceksiniz.
Malzemeler :


  • Orta büyüklükte 8 soğan

  • 250 gr. kıyma (sığır ve koyun)

  • Tuz,

  • biber,

  • baharat ve maydanoz

  • 1 dilim ekmek içi

  • 1 yumurta

  • Biraz galeta tozu

  • İki yemek kaşığı süt

  • 2 yemek kaşığı vita

  • 1 bardak et suyu.
Soğan Dolması Tarifi:

Dolma olabilecek büyüklükteki soğanların muntazam olanlarını ayırın ve kabuklarını soyun, yıkayın. Ateşteki kaynar tuzlu suda 20 dakika haşlayın. Suyunu süzün.. So­ğanların içlerini boşaltın. Ekmek dilimlerini sütle ıslatın. Ufalayın, kıymayı bu ufalanmış ekmek, kıyılan maydanoz ve soğan içleri île karıştırın yumurta, bahar tuz katın ka­rıştırın. Hazırladığınız içi soğanlara doldurun. Tepsiye ve­ya hararete dayanan bir tabağa dizin. Üstüne galeta tozu serpin. Eritilen yağı, et suyunu ilâve edin. Fırına koyun. Su­yunu kaşıkla arada bir soğanların üstüne gezdirerek dök­mek suretiyle 20 dakika pişinin. Patates püresi ile servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here