- Orta büyüklükte 8 soğan
- 250 gr. kıyma (sığır ve koyun)
- Tuz,
- biber,
- baharat ve maydanoz
- 1 dilim ekmek içi
- 1 yumurta
- Biraz galeta tozu
- İki yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı vita
- 1 bardak et suyu.
Dolma olabilecek büyüklükteki soğanların muntazam olanlarını ayırın ve kabuklarını soyun, yıkayın. Ateşteki kaynar tuzlu suda 20 dakika haşlayın. Suyunu süzün.. Soğanların içlerini boşaltın. Ekmek dilimlerini sütle ıslatın. Ufalayın, kıymayı bu ufalanmış ekmek, kıyılan maydanoz ve soğan içleri île karıştırın yumurta, bahar tuz katın karıştırın. Hazırladığınız içi soğanlara doldurun. Tepsiye veya hararete dayanan bir tabağa dizin. Üstüne galeta tozu serpin. Eritilen yağı, et suyunu ilâve edin. Fırına koyun. Suyunu kaşıkla arada bir soğanların üstüne gezdirerek dökmek suretiyle 20 dakika pişinin. Patates püresi ile servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder