Mantarla yapılan herşeyi seviyorum,en çok da salatasını yapıyorum,bu sefer şehriyeli yaptım.Değişiklik isterseniz deneyecebileceğiniz bir salata gayet güzel oldu.
Mantarı konserve olarak kullandım ,kültür mantarı alıp limonlu suda haşlayıp ,soyup da yapabilirsiniz tabii.
MALZEMELER:
2 büyük kavanoz mantar
1 kutu mısır
1 adet havuç
1 su bardağı yıldız şehriye
5-6 adet kornişon turşu
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
3 dal tazesoğan
maydanoz
dereotu
tuz
sıvıyağ
limonsuyu
YAPILIŞI:
Bir litre kadar suya biraz tuz biraz sıvıyağ koyup şehriyeleri bu suda çok yumuşatmadan haşlayıp süzün.Bu bir kenarda beklesin.Siz diğer tarafta siz mantarları doğrayın.İçine havucu rendeleyin.Maydanoz,dereotu,taze soğan ve biberleri ince ince kıyın.Bunların hepsini karıştırın.Şehriyeleri ve doğranmış turşuyu katın ,mısırı ilave edip yağını ,limonunu ,tuzunu ekleyip bir güzel kaşıkla harmanlayıp servis tabağına alın.İşte bu kadarcık.
Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder