pratik portakallı kek tarifi |
MALZEMELER:
1 kg yer elması
300 gr arpacık soğan
2 havuç
2 patates
3 yk zeytinyağ
1 yk salça
1 portakal (sıkılmış suyu )
dereotu,tuz
YAPILIŞI:Arpacık soğanları ve yer elmasını kabuklarını soyunuz.tencere zeytinyağ ile arpacık soğanları koyup biraz soteleyin sonra doğradığımız havucu ekleyip biraz daha soteleyin daha sonra sırasıyla iri küp şeklinde doğradımız patates ve yer elmasınıda ekleyip biraz daha da soteleyip salçayı ,portakal suyunu ,tuzu ve birazda sıcak su ekleyip karıştırn tencerin kapağını kapatıp kısık ateşte patates ve yer elması yumuşayana kadar pişirin dereotu ile servis yapınız.AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder