Midye Tatlisi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

12 Mayıs 2013 Pazar

Midye Tatlisi Tarifi

Midye tatlısı mı olur diyenler işte size muhteşem bir tarif sizler için burada.











Hamuru icin malzemeler



  • 1 yumurta

  • 1 çay bardağı yoğurt

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • 1 çay bardağı süt

  • 1 yemek kaşığı sirke

  • yarım paket kabartma tozu

  • 1 cay bardak nisasta 

  • aldigi kadar un (3 su bardak yeterli geliyor )

ici icin malzemeler



  • ceviz

üzerine dökmek icin


  • 150 gr tereyağ

acmak icin 


  • nişasta ve üzerine antep fistigi



Şerbeti icin malzemeler





  • 3 su bardağı şeker

  • 2,5 su bardağı su

  • cayrek limon

hazirlanisi



  • Şerbeti su, ve şeker şerbet kıvamına gelene kadar kaynatılır.Kaynayan şerbete yarım limonun suyu sıkılır ve soğumaya birakilir.

  • Derin bir kabin icersine un haric malzemeleri ekleyin unu azar azar ekleyip yumusak bir hamur yugurun.

  • Kulak memesi kıvamına gelene kadar yogurun.

  • Hamurdan bezeler kesilir ben 12 tane beze cikartdim.

  • Bu bezelerin üzerini kapatin yaklasin 15 dakika dinlensin.

  • Nişasta yardımıyla bezeler pasta tabağı kadar açılır. 

  • Açılan hamur parçaları üst üste dizilir. Üst üste dizilen hamur parçaları da tek bir hamurmuş gibi bir kez açabildiğiniz kadar büyük bir şekilde oklava ile açılır. 

  • Bicakla kesilip merdaneyle hafif bastirtarak azda olsa acilir ortasina ceviz konulur ve uc kismi  bastirtarak kapatilir .Tepsinize siralayin yaklasik bir tepsi cikiyor.

  • Hamurun üzerine eritilen tereyağı kasikla hertarafina  sürüldükten  fırında pişirilir.

  • Piştikten sonra soğuk şerbet üzerine dökülür. 

  • Midye tatlısı  antep fistigna batirilip servise hazırdır. Afiyet olsun







Sofralarımızdan eksik olmayan lezzetli tatlar ve tarifleri

Ev Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here