Kek kalıbınız küçükse 3 yufkadan yapın ,çünkü pişerken çok kabarıyor taşabilir, soda ölçüsünü de azaltabilirsiniz.
Malzemeler:
- 4 adet yufka
- 1 şişe maden suyu
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt veya 2 kaşık yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
İç Malzemesi:
- maydanoz+peynir
Yapılışı:
Büyük bir kasede sosu hazırlayalım ,kek kalıbımızı yağlayıp ilk yufkayı içine serelim,ikinci yufkayı ikiye
bölüp sosa batıralım içine yayalım,peynirli harcı içine yayıp işlemi devam edelim.En son üstünü kapatıp
kenarlarını sıkıştıralım ve ortasından bir kaç delik açalım. Kalan sosu üzerine döküp dolapta en az 2 saat bekletip 150 derecede pişirelim.
Sofra Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder