Leziz Balık Yahnisi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

23 Mayıs 2013 Perşembe

Leziz Balık Yahnisi Tarifi

Balık yemek tarifleri arasında en çok sevilen lezzetine doyum olmayan yahni tarifi için hazırmısınız.
Malzemeleri :


  • 1 kg. balık (Kefal, palamut, uskumru)

  • 3 kahve fincanı zeytinyağı

  • 2 adet havuç

  • Yarım kahve fincanı domates salçası

  • 2 bardak su

  • 1 kahve kaşığı kırmızı biber

  • 6 diş sarmısak

  • Yarım demet maydanoz
Balık Yahnisi Tarifi:

Kenarlı tepsiye zeytinyağını ve yarım ay şeklinde doğ­ranmış soğanları koyun. Soğanları kavurun. Buna ince ke­silmiş havuçlarla ayıklanmış sarımsakları ve kıyılmış may­danozu katın. Sonra domates salçasını, kırmızı biberi ve tuzu ilâve edin. Tepsiye bir kabak kapatıp soğanla havuç­ları orta ısılı ateşte 20 dakika pişirin. Ayıklanmış ve di­limlere doğranmış balıkları da tepsiye koyun Üzerine pek az tuz serpikten sonra orta ısılı ateşte tekrar 15 dakika pişirin. Balıklar da pişince ateşten indirin soğuyunca ser­vis yapın.

En Lezzetli Balık Yahnisi Tarifleri ile sizlerleyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here