Balık yemek tarifleri arasında en çok sevilen lezzetine doyum olmayan yahni tarifi için hazırmısınız.
Malzemeleri :- 1 kg. balık (Kefal, palamut, uskumru)
- 3 kahve fincanı zeytinyağı
- 2 adet havuç
- Yarım kahve fincanı domates salçası
- 2 bardak su
- 1 kahve kaşığı kırmızı biber
- 6 diş sarmısak
- Yarım demet maydanoz
Kenarlı tepsiye zeytinyağını ve yarım ay şeklinde doğranmış soğanları koyun. Soğanları kavurun. Buna ince kesilmiş havuçlarla ayıklanmış sarımsakları ve kıyılmış maydanozu katın. Sonra domates salçasını, kırmızı biberi ve tuzu ilâve edin. Tepsiye bir kabak kapatıp soğanla havuçları orta ısılı ateşte 20 dakika pişirin. Ayıklanmış ve dilimlere doğranmış balıkları da tepsiye koyun Üzerine pek az tuz serpikten sonra orta ısılı ateşte tekrar 15 dakika pişirin. Balıklar da pişince ateşten indirin soğuyunca servis yapın.
En Lezzetli Balık Yahnisi Tarifleri ile sizlerleyiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder