Kıymalı Pazı Sarma Dolma Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

25 Mayıs 2013 Cumartesi

Kıymalı Pazı Sarma Dolma Tarifi

Pazı dolması hemde kıymalısı heyecana gerek yok işte tarifi siler içi paylaşıyoruz.
Malzemeleri


  • 1 kilogram pazı,

  • Yarım kilogram az yağlı kıyma,

  • 1 soğan,

  • 1 kaşık salça,

  • 1 kase pirinç,

  • Yarım demet maydanoz,

  • 1 kaşık zeytinyağı,

  • Karabiber, tuz.
Kıymalı Pazı Sarması Dolma Tarifi:

Öncelikle pazı yapraklarını tuzlu suda haşlayıp süzelim. Soğanları rendeleyip kıyma, salça, pirinç ve baharatlarla birlikte karıştıralım.Sarma içi hazır olunca pazı yapraklarını saralım. Tencereye pazı sarmalarını yerleştirip salçalı ve yağlı su hazırlayalım ve tencereye dökelim. Bu şekilde pazı sarmalarını pişirmeden önce en üst kata pazıların açılıp dağılmasını önlemesi için tabak kapatalım. Pişince servis tabağına alıp yanında yoğurt ikram edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here