Pazı dolması hemde kıymalısı heyecana gerek yok işte tarifi siler içi paylaşıyoruz.
Malzemeleri- 1 kilogram pazı,
- Yarım kilogram az yağlı kıyma,
- 1 soğan,
- 1 kaşık salça,
- 1 kase pirinç,
- Yarım demet maydanoz,
- 1 kaşık zeytinyağı,
- Karabiber, tuz.
Öncelikle pazı yapraklarını tuzlu suda haşlayıp süzelim. Soğanları rendeleyip kıyma, salça, pirinç ve baharatlarla birlikte karıştıralım.Sarma içi hazır olunca pazı yapraklarını saralım. Tencereye pazı sarmalarını yerleştirip salçalı ve yağlı su hazırlayalım ve tencereye dökelim. Bu şekilde pazı sarmalarını pişirmeden önce en üst kata pazıların açılıp dağılmasını önlemesi için tabak kapatalım. Pişince servis tabağına alıp yanında yoğurt ikram edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder