Kurabiye Tarifi ve Çay - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

9 Mayıs 2013 Perşembe

Kurabiye Tarifi ve Çay





Uzun bir aradan sonra elmaşekerinden tekrar Merhaba,verilen ara yillarla ifade edilince yeniden tarif yayinlamanin ne kadar gerekli ve ne kadar basarili olabilecegi yönünde oldukca kararsizdim.Fakat bugün bu tarifi yayinlamaktan vazgecersem asla eski heyecanimin tekrar yerine gelemeyecegini anladim.Umarin hersey eskisi kadar güzel baslar ve eskisi kadar basarili ve güzel dostluklarla gecer.
Kücük hanimin kurabiye yapma istegi üzerine yogrulan kurabiye hamurunun bana kalan kisimdan cikti bu tarif digerleri kalp,cicek böcek vs. seklinde sekillendirildi :)


Poşet çay Kurabiyesi ;

Malzemeler;

1 paket tereyag:(250 gr) oda sicakliginda
250 gr pudra sekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 kg un

üzeri icin;
200gr. bitter çikolata

Yapilisi;

Tüm malzemeleri iyice yogurun.Yogrulan hamuru merdana yardimi ile acin,ben yaklasik 1,5-2 cm kalinlikta actim.Daha sonra poset cayi resim deki gibi hamurun üzerine yerlestirip kesin ve kurabiyelere sekil verin

uc kisimlarini resimdeki gibi kücük bir cubukla yada pipetle ip takabilmek icin delik acin.


Hamurun bir kismini dilerseniz Kurabiye kalibiyla sekillendirin yada istediginiz herhangi bir sekilde yapin.Daha önce bu sekilde yapmistim.170 dereceli firinda yavas yavas pisirin.Firindan cikan ve soguttugunuz kurabiyeleri benmari usulu eritilmis cikolataya batirin. Cikolatalarinin donmasi icin yarim saat bekletin. Daha sonra herhangi istediginiz bir iple uc kisimlarindan baglayip ipin diger ucunada istediginiz bir logoyu takip servis yapin.

Afiyet olsun.

Tatlı Kek Pasta Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here