Kurabiye Tarifi Türk Bayrakli - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

15 Mayıs 2013 Çarşamba

Kurabiye Tarifi Türk Bayrakli

Tarihler yazdı yine yazacak
Türk unutmadı unutmayacak
Ceddini, şehidini hep anacak
Bu bayrak semada dalgalanacak !!!!!
29 ekim Türk Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun....



evet Türk bayraklı yaşpasta düşünürken kurabiye fikriyle çıkıverdi elimden..29 ekime  türk bayrağı kurabiyem harika oldu.özelliklede büyük oğlum çok sevdi arkadaşlarına ve öğretmenlerine ikram etti..





TÜRK BAYRAĞI KURABİYESİ:250 gr odasıcaklığındaki margarinimize 1 ç.b. pudra şekeri ekleyerek elimizle iyice özüyoruz.1 ç.b. sıvıyağ,1 yumurta, 1 ç.b. mısır nişastası, 1 paket kabartma tozu-vanilya ve aldığı kadar unuda ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.



hamurumuzun yarısından biraz fazlasını kürdan ucu kadar kırmızı renkli gıda boyası ile renklendiriyoruz.ve dikdörtgen kalıpla kesiyoruz.(ben eşimin çakmak kutusu ile kestim :)


hamurun diğer kısmı ilede ay ve yıldız kalıpları keserek dikdörtgen kestiğimiz parçalara bayrak şeklinde ekliyoruz.150 derecede ısınmış fırınımızda pişiriyoruz.çayla beraber servis ediyoruz.

AFİYET OLSUN


Sofra Yemek Tarifleri Sitesi Pratik Kek Pasta Tarifleri ile Sizlerle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here