Kremalı Kadayıf - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

22 Mayıs 2013 Çarşamba

Kremalı Kadayıf

HAFTANIN YEMEKLERİ-285

Herkese merhaba,

Sütlü tatlı severler için farklı bir tarif buldum. Sunumundaki zarafet nedeni ile rahatlıkla davet sofralarınızda yer bulabilecek bir tatlı. Arzu ederseniz küçük kuplarda da porsiyonluk sunumlar hazırlayabilirsiniz...




Sevgiler, görüşmek üzere


Kremalı Kadayıf

Malzemeler

250 gr. tel kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı şeker

1 su bardağı ceviz içi (iri parçalar halinde doğranmış)

1litre süt + 1,5 su bardağı süt
1 Türk kahve fincanı nişasta
1 Türk kahve fincanı un
1/2 su bardağından şeker (kremşanti ekleneceği için yeterli oluyor) 
2 poşet kremşanti 
1 paket vanilya

Yapılışı

Kadayıfı derin dondurucuda 5 saat dondurun. Donmuş kadayıfları alın ve elinizle ufalayın.

Genişçe bir teflon tavada kadayıfları, yağı, şekeri ve cevizi kısık ateşte yaklaşık 45 dk. kavurun.

Kavrulan kadayıfın yarısını biraz derince bir servis tabağına veya borcama yayın.

Süt, nişasta, un ve şekeri pişirin, ocaktan alın; sıcakken 2 poşet kremşantiyi içine dökün ve mikser yardımıyla iyice çırpın. Vanilyayı ekleyin.

Kavrulan ve servis tabağına yerleştirilen kadayıfın üzerine muhallebiyi dökün. Buzdolabında bekletin.

Üzerine kalan kadayıfları ekleyin ve servis yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages