Kestane seviyorsanız ve mozaik pastayı kestaneli denemek isterseniz buyrun tarife:)
MALZEMELER:
2 paket carte d'or çikolatalı pudıng
4,5 su bardağı süt
2 paket eti petitbeurre klasik kare bisküvi
1 limon kabuğu rendesi
1 avuç kadar iri çekilmiş fındık
1 paket vanilya
350 gr.kestane şekeri
üzeri için :
yarım ölçü çikolata sos
beyaz damla çikolata
toz antep fıstığı
YAPILIŞI:
Pudıngleri süt ile karıştırarak pişirin ,biraz ılıtın.İçine bisküvileri iri iri kırın.Fındık ,vanilya ,limon kabuğu rendesi katın karıştırın.Kestane şekerlerini ister doğrayın ister ezip karışıma ekleyin.Hepsini kaşıkla bir güzel karıştırın.Dikdörtgen borcam kek kalıbına önce aliminyum folyo döşeyin sonrada bu karışımı dökün.Derin dondurucuya atın.Servis zamanı çikolata sosu yarım ölçü olarak hazırlayın önceden dolaptan çıkarıp çözdürdüğünüz pastaya soğumuş sosu döküp süsleyin.
Afiyetolsun.
Özel Yemek Tarifleri
Post Top Ad
Responsive Ads Here
5 Mayıs 2013 Pazar
Kestaneli Pasta Tarifi
Etiketler
# çorba
# çorba tarifleri
# kek tarifleri
# mezeler
# parta tarifleri
Share This
Kim? HikmetSütlüce
parta tarifleri
Etiketler:
çorba,
çorba tarifleri,
kek tarifleri,
mezeler,
parta tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder