Oldukca lezzetli bu pizzayi ancak firinda piserken görüntüleyebildim. Nedenimi? Firindan cikinca cok hizli bir sekilde tüketili vermesi.Özellikle benim gibi vejetaryan olanlar icin güzel bir alternatif;)
Son zamanlarda tüm hamurislerime 1-2 yemek kasigi hakiki zeytinyagi eklemeyi unutmamaya calisiyorum.Lezzetini dahada arttirdigi muhakkak.Yas maya yerinede artik Instant Maya kullaniyorum ve hamur islerimde hic sorun yasamiyorum.
Hamuru icin;
500 gr Un
275 ml ilik su yada süt
1 cay kasigi tuz
1 paket Instant Maya
2 yemek kasigi zeytinyagi
üst harci icin:
400 gr Ispanak
tuz,karabiber arzuya göre kirmizi pulbiber
1 dis sarimsak(arzuya göre)
Hamurun üzerine sürmek icin;
50 ml konserve dogranmis domates
1 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi zeytinyagi
1 cay kasigi kekik
üzeri icin;
300 gr kasar rendesi
Yapilisi:
Un su,tuz,yag ve maya ile hamuru yogurun ve mayalanmaya birakin.Diger taraftan bir derin kabin icine yikanmis icine dogranmis ispanaklari,tuz karabiberi ilave edip karistirin.Hamurumuzdan tepsinizin büyüklügüne göre bezeler alip istediginiz incelikte acin.Actiginiz hamuru yagli kagit serilmis firin tepsisine yerlestirin.Bir kasenin icinde domates,salca zeytinyagi ve kekigi karistirip sos hazirlayin.Hazirladiginiz hamurun üzerine sürün Ispanakli malzemeyide üzerine bolca yayip bolca kasar rendesi serpip 250 derecede isitilmis firinda pisirin Arzuya göre firindan almadan önce tekrar kasar rendesi serpip bir iki dakika daha bekletin.Peynirler erinyince cikartip sicak yada ilik servis yapin.
Afiyet olsun......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder