Ispanak Baligi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

22 Mayıs 2013 Çarşamba

Ispanak Baligi Tarifi

Balık deniz ürünleri yemekleri arasında en çok sevilen lezzetler arasındadır. Yeni bir tat ile tanışmaya hazırmısınız.





pratik yemek tarifleri-fd
MALZEMELER:





PRATİK YEMEK TARİFLERİ-FD

Ispanak
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Un
Pul biber
Karabiber

Sosu için;
Yoğurt
Sarımsak
Pul biber 


YAPILIŞI:Ispanaklar bütün şekilde derin bir tencerede tam pişmeden hafifçe haşlanır. 
bİr kaba yumurtayı kırın 1 çay bardağı kadar sütle birlikte çırpınız. 3 yk kadar un yoğurma kabına serpilir  Hamurun katı bir kıvamı olmamalıdır.Hamura lezzet vermek için pul biber ve karabiber biraz da tuz eklenir. Ispanaklar yarı diri halde kaynar sudan çıkarılır.. Krep hamuru kıvamına gelince, ıspanaklar hamura bulanarak kızgın tavaya atılır. Sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Bir kaşık tereyağı ve iki kaşık zeytinyağında salça eritilir, pul biber serpilerek salçalı sos hazırlanır. Sosa taze nane serpilir. Kızartıp tabağa alınan ıspanakların üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökülür. Ispanak balığı servise hazırdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here