Haşhaşli Cevizli Çörekler - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

11 Mayıs 2013 Cumartesi

Haşhaşli Cevizli Çörekler







Malzemeler



  • 1 su bardak ay cicek yag

  • 2 su bardak ilik süt

  • 5 yemek kasik toz seker

  • 2 tane yumurta

  • aldigi kadar un 

  • 1 tane yas maya 40 gramlik

  • 2 cay kasik karbonat


ic malzemesi icin 



  • 1 su bardak sari hashas 250 gram kadar 

  • 1 su bardak dise dokunur cekilmis ceviz

  • 6-7 yemek kasik kadartoz seker.

  • 200 ml ciy kirema

  • 200 ml ay cicek yag

hazirlanisi 



  • Ilk önce hamurumuzu yugurun un haric tüm malzemeyi bir karistirin .

  • Hamurumuz  yumusak olmali kulak memesi yumusakliginda .

  • Ununu yavas yavas ekleyin yugurdugunuz hamuru yaklasik 20- 25 dakika dinlenmeye birakin.

  • Hashasimizi yag ,ciy kirema ve sekerle birlikde ilk önce kasikla iyice ezin .

  • Cevizimizi icersine katip tekrar karistirin.

  • kiremaniz yoksa  yagli  süt kullanin .

  • Hamurumuzdan beze cikartin ve tezgahin üzerine yag damlatip acin bu bezeyi .

  • Üzerine hashasli karisimdan kasikla döküp hertarafina esit sekilde sürün.

  • Hamurunuzu rulo yapin .

  • Bicakla bir parmak kalinliginda kesin.

  • Tepsiye siralayin ve 180 derece firinda pisirin .

  • Hamurun üzerine hic hasil sürmeye gerek olmuyor .

  • Nar gibide kizariyor afiyetler olsun.



Sofralarımızdan eksik olmayan lezzetli tatlar ve tarifleri

Ev Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here