pratik kurabiye tarifleri |
2 yumurta,
1 paket oda sıcaklığında margarin/ 250 gr tereyağ
1 paket oda sıcaklığında margarin/ 250 gr tereyağ
2 çay bardağı nişasta
2 su bardağı pudra şekeri
2 çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un
süslemek için
renkli şeker hamurları
bal, su
YAPILIŞI: Kurabiyeler için tüm malzemelerimizi iyice yoğuruyoruz. Ele yapışamayacak çok da sert olmayacak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru yarım saat kadar dinlendiriyoruz. Hamuru 1 cm kalınlığında açıp kalıplarımızla kesiyoruz. 180 C'lik önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar kurabiyeler pembeleşene kadar pişiriyoruz.Kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumalarını bekliyoruz.Şeker hamurlarımızı kullacağımız kadar alıp elimizde iyice yoğuruyoruz. Tezgaha çok hafif nişasta serpip merdaneyle, küçük oklavayla ya da şeker hamuru için kullanılan özel merdanelerle ince olacak şekilde açıyoruz.Bir fırça yardımıyla kurabiyelere çok az bal sürüyoruz. Fazla sürersek şeker hamurunu yapıştırdığımızda bal dışarı akabilir dikkat!!Burda artık süsleme sizin zevkinize kalmış...Şeker hamurunu kurabiyeye yapıştırmak için bal, şeker hamurunu şeker hamuruna yapıştırmak için su kullanıyoruz.AFİYET OLSUN..
PRATİK YEMEK TARİFLERİ-FD |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder