Kabakların
kabuklarını soyun. Önce ikiye bölün, daha sonra verev doğrayın. Eti
tereyağı, kıyılmış soğan ve sarmısakla birlikte bir tencereye alın. 10
dakika karıştırarak kavurun. Kabağı ekleyip 5 dakika pişirin ve
salçaları katın. Bir iki dakika sonra suyunu ekleyin. Tuzunu ayarlayın.
Tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirin. Kıyılmış
maydanoz ekleyip ocaktan alı
MALZEMELER:
4-5 adet kabak, 250 gram kuşbaşı kuzu eti 3 çorba kaşığı tereyağı 2 adet soğan, 3 diş sarmısak 1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası Yarım demet maydanoz, 1 su bardağı sıcak su, tuz
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder