Çinekop Balığı Tava Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

24 Mayıs 2013 Cuma

Çinekop Balığı Tava Tarifi

Cinekop balığı birde tavasını deneyin ki farkı görün.





Çinekop Tava Tarifi

Malzemeler:



  • Çinekop


  • Sıvıyag


  • Tuz ve karabiber


  • Maydonoz,sogan,dere otu,limon

Çinekop Tava Tarifi:

Ege bölgesine ait son derece lezzetli bir yemek tarifi olan çine kop tava tarifi, deniz ürünlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Çine kop tava tarifi,nin yapılışını diger balık çeşitlerinden hamsi ve sardalye cinslerindede uygulayabilirsiniz.Çine kop tava tarifi için öncelikle balıkların pullarını temizledikten sonra özenle yıkayın. Ardından tuz ile karabiber gibi baharatları ekleyerek tat verin. Yapışmaz yüzeyli bir yagsız tavaya bir miktar sıvı yag ilave ederek ateşte kızdırın. Isınmış olan tavaya çinekopları özenle dizerek üzerini bir kapak yardımı ile kapatın. Orta ölçekli ateşte 10 dakika süre ile pişirdikten sonra geniş bir servis tabagına alın. Garnitur olarak üzerine yeşilliklerimizide ilave ederek limonu sıkın ve sıcak olarak sofranızda servise sunun.Görüldügü gibi oldukça lezzetli ve son derece pratik bir yemek tarifi hanımlar.Balık yemeklerinizde asla yeşilliklerinizi unutmayın.Çinekop tava tarifi,ne en önemli tadı veren yanında bulunan garnitürüdür. Afiyet olsun

En Lezzetli Balık Tarifleri ile sizlerleyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here