Ayva Tatlısı Kaymakli Lezzet Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

28 Mayıs 2013 Salı

Ayva Tatlısı Kaymakli Lezzet Tarifi



Merhabalar sevgili misafirlerim:) geçenlerde bir restorant'a akşam yemeğine gittik yemeğin sonunda ayva tatlısı istedik ve ben farkettim ki ayva çıktığından beri ben ayva tatlısı yapmamıştım:( Bu arada restorant da yediğim ayva tatlısı da muhteşemdi:))) hemen ertesi günü ayvaları aldığım gibi doğru mutfağa:)))Ben önce ocakta pişirip sonra fırınladım. sizler nasıl yaparsınız? kimi zaman sadece fırına atarım kimi zaman da ocakta pişiririm.Ama en çok bu usulü seviyorum:)

Malzemeler:
6 adet ayva soyulup ortadan ikiye bölünmüş
3 adet çubuk tarçın
3-4 karanfil
ceviz,kaymak(arzuya göre)
her ayvanın oyuğunu dolduracak kadar bal.

Ayvaları yayvan tencereye dizip göbek kısımlarına 1'er çorba kaşığı bal ekledim(isteyen daha fazla ekleyebilir yada şeker koyabilirsiniz) çubuk tarçınarı,karanfilleri ve 1 bardak su ekleyip ocakta biraz yumuşayana kadar pişirdi.sonra önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişirdim ve kaymak ve cevizle servis yaptım:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here