Antep yöresine özel antep katmer tarifi hazır yufka ile yapılışı koya tarif olarak sizer için sunuyoruz.
Malzemeler:
* 2 tane hazır yufka ( baklava yufkası da olabilir)
* 6 yemek kaşığı toz şeker
* 6-7 yemek kaşığı çekilmiş antep fıstığı
* 200 gr. süt kaymağı veya normal kaymak
* 200 gr erimiş tereyağ
* 4 yemek kaşığı sıvıyağ(kızartmak için)
Yapılışı: Elinizde bulunan hazır yufkayı resimde görüldüğü şekilde içine erimiş tereyağ bir kaşık kaymak ve 1 kaşık çekilmiş fıstık koyun zarf şeklinde katlayın ister tavada ister fırında pembeleşene kadar pişirin,üzerine bolca fıstık dökün servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Gaziantep ve Kilis yöresine ait bir tatlıdır.
* Yöresinde kendi yaptıkları hamurlarla açarak yapıyorlar.
* Hazır yufkadan yaparsanız yağda kızartmanızı tavsiye ederim.
* Ben az yağda kızarttım siz daha bol yağda kızartabilirsiniz..
* Baklava yufkasından yaparsanız fırında kızartınız.
* İçinin şekerini,fıstığını ve kaymağını azaltıp çoğaltabilirsiniz.
* Üzeri ve içi bol fıstıklı olmalıdır.
* Üzerine isterseniz sıcakken şeker serpebilirsiniz.
* İsteyen tarçın da serpebilir.
* Dondurma ile çok güzel uyum sağlıyor.
* Ben sade seviyorum..
BAŞKALARINI SIK SIK AFFEDİN, AMA KENDİNİZİ ASLA..
Sofra Yemek Tarifleri
Post Top Ad
Responsive Ads Here
7 Mayıs 2013 Salı
Antep Katmer Tarifi
Etiketler
# antep
# antep katmer
# antep katmer tarifi
# hamurişi tarifleri
# katmer antep
Share This
Kim? HikmetSütlüce
katmer antep
Etiketler:
antep,
antep katmer,
antep katmer tarifi,
hamurişi tarifleri,
katmer antep
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder