ÇİKOLATALI KALP KURABİYE - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2 Nisan 2013 Salı

ÇİKOLATALI KALP KURABİYE

ÇİKOLATALI KALP KURABİYE

Benim ufaklıklar çok  sevdiği için sık yaptığım kurabiyelerden biri bu çikolatalılar,aynı tarifle daha öncede Zencefilli Kurabiyeler yapmıştım..
Denemek isteyenler için....

 Malzemeler :
  • 180 gr tereyağ ( oda sıcaklığında )
  • 1 buçuk su bardağı pudra şekeri ( 200 ml bardak ve tatlı sevmiyorsanız 2 yemek kaşığı daha az kullanabilirsiniz )
  • 1 yumurta
  • 1 buçuk çay bardağı buğday nişastası
  • 1 tepeleme çay kaşığı tarçın
  • 1 pk vanilya
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil ( taze)
  • 1 silme çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un
Üzeri için :
  • 100 gr bitter çikolata
  • 20 gr tereyağ
Hazırlanışı :
  1. Un hariç tüm malzeme bir kapta pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırılır.
  2. Azar azar un ilavesi yaparak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
  3. Hamur dolapta 20 dakika dinlendirilir.( daha rahat açabilmek için )
  4. Altına ve üzerine yağlı kağıt serilmiş  ( yapışmaması için )hamur merdaneyle 1 cm kalınlığında açılır.
  5. Kalıplarla şekil verilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirilir.( kabarık birbirine yapışmaması için )..
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarmadan pişirilir.
  7. Tereyağ ve çikolata kaynayan  suyun üzerine yerşleştirdiğimiz bir kabın içinde  benmari usulü eritilir.
  8. Soğuyan kurabiyelerin yarısı bu çikolataya batırılır  yağlı kağıt üzerinde  donana kadar bekletilir.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here