Denemek isteyenler için....
Malzemeler :
- 180 gr tereyağ ( oda sıcaklığında )
- 1 buçuk su bardağı pudra şekeri ( 200 ml bardak ve tatlı sevmiyorsanız 2 yemek kaşığı daha az kullanabilirsiniz )
- 1 yumurta
- 1 buçuk çay bardağı buğday nişastası
- 1 tepeleme çay kaşığı tarçın
- 1 pk vanilya
- 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil ( taze)
- 1 silme çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un
Üzeri için :
- 100 gr bitter çikolata
- 20 gr tereyağ
Hazırlanışı :
- Un hariç tüm malzeme bir kapta pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırılır.
- Azar azar un ilavesi yaparak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
- Hamur dolapta 20 dakika dinlendirilir.( daha rahat açabilmek için )
- Altına ve üzerine yağlı kağıt serilmiş ( yapışmaması için )hamur merdaneyle 1 cm kalınlığında açılır.
- Kalıplarla şekil verilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirilir.( kabarık birbirine yapışmaması için )..
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarmadan pişirilir.
- Tereyağ ve çikolata kaynayan suyun üzerine yerşleştirdiğimiz bir kabın içinde benmari usulü eritilir.
- Soğuyan kurabiyelerin yarısı bu çikolataya batırılır yağlı kağıt üzerinde donana kadar bekletilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder