Nemli keklerden hoşlananlar için nefisss bir kek..:))
Tarife geçmeden önce fotoğraflarımla ilgili gelen birbirinden güzel yorumlarınız
için ne kadar teşekkür etsem az..:))
İnanılmaz mutlu oluyoruuuum ..:))Çok teşekkür ederim.
Ayrıca beni buraya tıkladıktan sonra sayfayı beğenip facebook'tada takip edebilirsiniz.
Malzemeler :
- 4 yumurta ( oda sıcaklığında )
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
- 1 buçuk su bardağı şeker(tatlıdan ayırsığınız kabağı kullanmayacaksanız şekeri arttırmalısınız)
- 1 su bardağı kabak püresi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un (bardak ölçüsüne göre değişebileceği için arttırılabilir)
- 1 pk kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
400 gr süt
Hazırlanışı :
- Ben tatlıdan kalan kabağı kullandım ama kullanmayacak olanlar kabağı suda yumuşayana kadar haşladıktan sonra süzüp çatalla ezerek püre haline getiriyoruz.(ezerken eğer suyuda çıkarsa o suyuda süzerseniz çok daha iyi olur)
- Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri krema haline gelene kadar çırpıyoruz.
- Sıvıyağını döküp çırpmaya devam ediyoruz.
- Kabağınıda ilave edip iyice kaırşına kadar çırpıyoruz.
- Tarçını,unu( undan 2 yemek kaşığı ayırıyoruz),kabartmaz tozunu ve karbonatınıda eleyerek ilave edip yavaş yavaş çırpıyoruz.
- Karışımın yarısını ayrı bir kaba alıyoruz ve bir yarısına kakao ilave edip çırpıyoruz.
- Diğer yarısınada ayırdığımız unu ilave edip çırpıyoruz ve her iki karışımıda aynı kıvama getiriyoruz.
- Kakaolu karışımı yağladığımız kek kalıbının altına döküyoruz.
- Üzerinede sade olan diğer yarısını döküp bir çatalı çok hafif batırıp çıkarıyoruz.
- Önceden 170 derece ısınmış sırında ilk 20 dakika kapağını açmadan içine batırığımız kürdan temiz çıkana kadar pişiriyoruz.
- Kek pişreken paketteki çikolata sosu 400 gr sütle pişirdikten sonra arada karıştırarak soğutuyoruz.
- Pişen keki ıldığında ters çevirerek kalıptan çıkartıyoruz ve üzerine soğuyan çikolata sosunu döküyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder