BALKABAKLI ÇİKOLATALI KEK - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2 Nisan 2013 Salı

BALKABAKLI ÇİKOLATALI KEK

BALKABAKLI ÇİKOLATALI KEK
 
Balkabağı  tatlısından burdan bakabilirsiniz sonra özelliklede bir yemek bloğunuz varsa balkabaklı kek yapmadan olmaz sanırım..Yapmaya niyetiniz yoksa bile bloglarda balkabaklı kekleri gördükten sonra kendinizi mutfakta kek için kabak eziyorken bulabilirsiniz..:))En azından benim için öyle oldu..
Nemli keklerden hoşlananlar için nefisss bir kek..:))
Tarife geçmeden önce fotoğraflarımla ilgili gelen birbirinden güzel yorumlarınız
 için ne kadar teşekkür etsem az..:))
İnanılmaz mutlu oluyoruuuum ..:))Çok teşekkür ederim.
Ayrıca beni buraya tıkladıktan sonra sayfayı beğenip facebook'tada takip edebilirsiniz.


Malzemeler :
  • 4 yumurta ( oda sıcaklığında )
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
  • 1 buçuk su bardağı şeker(tatlıdan ayırsığınız kabağı kullanmayacaksanız şekeri arttırmalısınız)
  • 1 su bardağı kabak püresi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un (bardak ölçüsüne göre değişebileceği için arttırılabilir)
  • 1 pk kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
Üzeri için 1 pk bitter çikolata sosu
400 gr süt

Hazırlanışı :
  1. Ben tatlıdan kalan kabağı kullandım ama kullanmayacak olanlar kabağı suda yumuşayana kadar haşladıktan sonra süzüp çatalla ezerek püre haline getiriyoruz.(ezerken eğer suyuda çıkarsa o suyuda süzerseniz çok daha iyi olur)
  2. Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri krema haline gelene kadar çırpıyoruz.
  3. Sıvıyağını döküp çırpmaya devam ediyoruz.
  4. Kabağınıda ilave edip iyice kaırşına kadar çırpıyoruz.
  5. Tarçını,unu( undan 2 yemek kaşığı ayırıyoruz),kabartmaz tozunu ve karbonatınıda eleyerek ilave edip yavaş yavaş çırpıyoruz.
  6. Karışımın yarısını ayrı bir kaba alıyoruz ve bir yarısına kakao ilave edip çırpıyoruz.
  7. Diğer yarısınada ayırdığımız unu ilave edip çırpıyoruz ve her iki karışımıda aynı kıvama getiriyoruz.
  8. Kakaolu karışımı yağladığımız kek kalıbının altına döküyoruz.
  9. Üzerinede sade olan diğer yarısını döküp bir çatalı çok hafif batırıp çıkarıyoruz.
  10. Önceden 170 derece ısınmış sırında ilk 20 dakika kapağını açmadan içine batırığımız kürdan temiz çıkana kadar pişiriyoruz.
  11. Kek pişreken paketteki çikolata sosu 400 gr sütle pişirdikten sonra arada karıştırarak soğutuyoruz.
  12. Pişen keki ıldığında  ters çevirerek kalıptan çıkartıyoruz ve üzerine soğuyan çikolata sosunu döküyoruz.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here