Kağıt Kebabını birde bu tarifle denedinizmi.
1 kilo kuşbaşı kesilmiş kuzu eti
1 soğan
250 gr, iç bezelye veya 1 küçük kutu konserve bezelye
2 yemek kaşığı vita
10 tane taze soğan
1 demet kıyılmış maydanoz ve dereotu
Yarım çay kaşığı kekik
250 gr. domates
Biraz tuz ve karabiber.
Kağıt Kebabı Tarifi:
Soğanların hepsini ayıklayıp yıkadıktan sonra sebze tahtasında ince ince kıyın. Kızgın yağda hafif sararıncaya kadar kavurun. Kıyılan dereotunu, maydanozu, kekiği, doğranan domatesleri, tuzu, biberi, soğanları etle birlikte harmanlayarak karıştırın. Buna trızlu suda haşlanıp suyu süzülen taze bezelyeleri katın. Büyük bir yağ kânırf’nın icir’ yağlayın. İkiye katlayın. Hazırladığınız kebabı ortasına koyun. Kâğıdı paket gibi katlayarak etin üstüne sarın. Tencerenin içine biraz yağ ve bir kahve fincanı su koyun. Hazırlanan kebap paketini ortasına oturtun. Kapağını sıkıca kapatın. Etler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte 45 dakika pişirin.
Post Top Ad
Responsive Ads Here
2 Haziran 2013 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder