Osmanli Macunu Nasil Yapilir Çok Seveceksiniz - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

7 Şubat 2020 Cuma

Osmanli Macunu Nasil Yapilir Çok Seveceksiniz

osmanlı macunu nasıl yapılır

Süper lezzet osmanlı macunu, renk renk görünümü, asla eskimeyen tadı ve bir şifa kaynağı olmasıyla, çocukların olduğu kadar sizlerde çok seveceksiniz.

Sofra yemek tarifleri olarak bugün sizlere osmanlı macunu nasıl yapılır tarifi ile güzel bir paylaşım sunuyoruz.

Osmanlı Macunu Tarifi ve Yapılışı

Malzemeleri; 3 su bardağı toz şeker, taze sıkılmış 1,5 limon suyu, yarım çay bardağı su yeterli olacaktır.

Aroması için; Dilediğiniz aroma yoğunluğuna göre limon kabuğu ve suyu, portakal kabuğu ve suyu, bir kırmızı meyvenin püresi, birkaç damla nane yağı, az miktarda tarçın, az miktarda zencefil, az miktarda toz karanfil, az miktarda kuru hibiskus, birer damla sarı, kırmızı, yeşil, pembe, turuncu renklerde jel gıda boyası yeterli olacaktır.

EVDE OSMANLI MACUNU NASIL YAPILIR?

Yapılış aşaması; Macunu hazırlamak için şeker, limon suyu derin bir kabın içerisine orta ateşte macun kıvamını alacak şekilde kaynatın. Daha sonra istediğiniz kıvama gelince ateşten alın. Daha sonra istediğiniz karışımı renklendirmek için yapacağınız renklere göre kaplara ayırıp ayrı ayrı kaplara koyun. Daha sonra karışımınız soğuduktan sonra tahta çubuklara dolayarak afiyetle yiyebilirsiniz.

Naneli yeşil renkli macun için çok az miktarda yeşil gıda boyası, 2-3 damla nane yağı iyice karıştırılır.
Limonlu macun, Yarım limon suyunun içine limon kabuğu rendesi konarak rondo (mikser) ile çırpılarak macunun içine karıştırılır. İçine bir çay kaşığı kadar karanfil tozu eklenir.
Portakallı macun, aynı limonlu macun gibi yapılır. İçine tarçın yerine zencefil eklenir.
Kırmızı macun, içine bir çay kaşığı karanfil tozu, hibiskus tozu, karanfil tozu eklenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here